De wijk is aangelegd in 1965. Een paar jaar daarna, aan het eind van de jaren '60, werd begonnen met de bouw van de studentenflats Selwerd I, II en III. In de tweede helft van de jaren '90 is nog een aantal nieuwe woningen en flatgebouwen bijgebouwd, vooral woningen voor ouderen.

In de wijk kun je op verschillende locaties terecht voor activiteiten voor jong en oud, zoals wijkcentrum De Berk en in het gebouw van de Vensterschool Selwerd, Tuinwijk, Paddepoel aan de Eikenlaan 288.

PROJECT STAD IN SELWERD

Met het project Stad in Selwerd bouwt Nijestee, samen met buurtbewoners, aan een nieuw thuis. Een thuis dat ook een vernieuwing is voor de wijk. We gaan hier de komende tijd veel verbeteren. We bouwen hier meer dan 400 nieuwe woningen. Bovendien wordt de buurt groener. Een gezellige plek waar je gemakkelijk je buren kunt ontmoeten en kinderen kunnen spelen: de charme van een rustige woonwijk. Tegelijkertijd zorgen buurtgenoten én de binnenstad op steenworp afstand voor levendigheid. Het beste uit verschillende werelden dus!

Lees meer

SUNNY SELWERD

Nijestee en de gemeente Groningen maken Selwerd weer een toekomstbestendige wijk waar mensen een leven lang gelukkig en gezond kunnen wonen. Dit gebeurt onder de noemer Sunny Selwerd. We breken woongebouwen af en bouwen nieuw. Dat gebeurt in meerdere fases.

Lees meer

AANBOD

Nijestee verhuurt in Selwerd woningen die geschikt zijn voor gezinnen, jongeren en ouderen. Als er woningen vrij komen, vind je deze via WoningNet. Ook bieden we soms voormalige sociale huurwoningen te koop aan. Het actuele aanbod vind je hier.

PRETTIG WONEN

Nijestee wil graag dat bewoners prettig wonen. Dat begint met een goede woning waar je je thuis voelt. Maar ook de straat en de buurt zijn belangrijk. Meedoen met je buurtgenoten en met de samenleving draagt bij aan prettig wonen. En dat je je veilig en geborgen voelt in je buurt. Dat is heel wat! Om het mogelijk te maken dat jij prettig woont, doet Nijestee van alles. Hier staat een overzicht >

MEEDOEN OF -PRATEN?

Heb je een idee om de buurt nog mooier te maken? Neem dan contact op met Anda de Blecourt, de wijkcoördinator van Nijestee voor deze wijk. Zij kan je helpen om te zien of jouw idee uitgevoerd kan worden. Je kunt haar bereiken via telefoonnummer (050) 853 35 33 of via woonzaken@nijestee.nl of vul onderstaand formulier in.

JOUW BUURTBEHEERDER: ERWIN DE VRIES

Telefoonnummer: (050) 853 35 33
E-mail: woonzaken@nijestee.nl

ONDERHOUDSPLANNEN IN SELWERD IN 2024

Adres

Werkzaamheden

Beukenlaan 1 t/m 35

Schilderwerk en reiniging

Iepenlaan 51 t/m 73

Schilderwerk en reiniging

Lijsterbeslaan 2 t/m 34

Schilderwerk en reiniging

Populierenlaan 72 t/m 88

Schilderwerk en reiniging

Eikenlaan 149 t/m 249 

Vervanging intercom

WAAR KAN IK MEER INFORMATIE VINDEN OVER DE WIJK?