Corpus den Hoorn kwam tot stand tussen 1956 en 1960; het was voor de stad Groningen de eerste grootschalige stadsuitbreiding van na de oorlog. De naam Corpus den Hoorn komt van een klooster dat in een hoek ("hörn") aan de weg Groningen-Paterswolde stond. Met ‘corpus’ wordt het land bedoeld dat een klooster zelf in gebruik had. Corpus den Hoorn staat dan ook voor het land van het klooster Maria ten Hoorn.

Het is de eerste Groningse wijk die werd opgezet vanuit het ideeëngoed van de wijkgedachte, een sociologisch getinte opvatting over wonen, die in de naoorlogse nieuwe woonwijken in heel Nederland is toegepast.

Op de website van de Wijkraad Corpus den Hoorn lees je informatie over de wijk en de activiteiten. Op de website van de Semmelstee vind je activiteiten voor jong en oud in de wijk.

AANBOD

Nijestee verhuurt in Corpus den Hoorn woningen voor gezinnen, ouderen en een- en tweepersoonshuishoudens. Als er sociale huurwoningen beschikbaar komen, vind je deze via WoningNet. Soms bieden we ook voormalige sociale huurwoningen te koop aan. Nijestee verhuurt ook parkeerplaatsen in Corpus den Hoorn, bijvoorbeeld in de parkeergarage in de Semmelweisstraat. Dat aanbod vind je hier.

PRETTIG WONEN

Nijestee wil graag dat bewoners prettig wonen. Dat begint met een goede woning waar je je thuis voelt. Maar ook de straat en de buurt zijn belangrijk. Meedoen met je buurtgenoten en met de samenleving draagt bij aan prettig wonen. En dat je je veilig en geborgen voelt in je buurt.
Dat is heel wat! Om het mogelijk te maken dat jij prettig woont, doet Nijestee van alles. Hier staat een overzicht >

WONINGVERBETERING IN CORPUS DEN HOORN IN 2022

In 2022 willen we 25 woningen in Corpus den Hoorn verbeteren. Ook zijn er plannen voor de jaren erna. Klik hier voor meer informatie >>

MEEDOEN OF -PRATEN?

Heb je een idee om de buurt nog mooier te maken? Neem dan contact op met Manon Meursinge, de wijkcoördinator van Nijestee van deze wijk. Zij kan je helpen om te zien of jouw idee uitgevoerd kan worden. Manon is bereikbaar via telefoonnummer (050) 853 35 33 of via woonzaken@nijestee.nl of vul onderstaand formulier in.

JOUW BUURTBEHEERDER: TJEERT BOOTSMA

Telefoonnummer: (050) 853 35 33
E-mail: woonzaken@nijestee.nl

tjeert bootsma _631

ONDERHOUDSPLANNEN IN CORPUS DEN HOORN IN 2024

Adres

Werkzaamheden

Boerhaavelaan 30 t/m 84

Buitenschilderwerk en reiniging

Paracelsusstraat 1 t/m 35

Buitenschilderwerk en reiniging

Pasteurlaan 27 t/m 53, 28 t/m 62 en 55 t/m 81

Buitenschilderwerk en reiniging

Semmelweisstraat 11 t/m 31

Buitenschilderwerk en reiniging

Paterswoldseweg 626 t/m 696 en bergingen

Vervanging dakbedekking

Semmelweisstraat 134 t/m 180 

Buitenschilderwerk en reiniging

Madame Curiestraat 73 t/m 143 en bergingen

Vervanging dakbedekking

Donderslaan 25-1 t/m 34

Buitenschilderwerk en reiniging

Pasteurlaan 1 t/m 25

Buitenschilderwerk en reiniging

Boerhaavelaan 2 t/m 26

Buitenschilderwerk en reiniging

Boerhaavelaan 21 t/m 83 

Liftonderhoud

Boerhaavelaan 105 t/m 167

Vervanging automatische draaideur

WAAR KAN IK MEER INFORMATIE VINDEN OVER DE WIJK?

Klik hier voor informatie over afval, parkeren, hulp via het WIJ-team etc.