Het is fijn om op deze manier betrokken te zijn

Geplaatst op

Richard Oei woont sinds 2011 in De Frontier. Dit is een groot wooncomplex met allerlei verschillende woningtypen en een mix van koop- en huurwoningen. Richard vindt het wonen in De Frontier prettig. Bovendien vindt hij de ligging goed ten opzichte van de binnenstad, uitvalswegen en de stations. De woningen zijn in 2010 gebouwd en goed geïsoleerd waardoor de energiekosten laag zijn. Er is een mooie binnentuin waar kinderen ongestoord kunnen spelen. 

Het gaat immers ook om mijn woonomgeving

Richard Oei -

“Nijestee doet haar best om huurders te betrekken bij besluiten die genomen worden over het complex. Via de website bewonersgroningen.nl blijf ik op de hoogte over wat er hier speelt in De Frontier. Ik krijg een melding als er nieuws op de site staat. Ook krijgen we minstens één keer per jaar een nieuwsbrief met informatie over het wooncomplex. Huurders van Nijestee kunnen bovendien een vergadering van de Vereniging van Eigenaren bijwonen. Dit is bijzonder, omdat wij natuurlijk geen eigenaar zijn van de woning.  

Zelf ben ik meerdere keren bij zo’n vergadering aanwezig geweest. Dan worden er allerlei zaken rondom het wonen in De Frontier besproken, maar bijvoorbeeld ook het organiseren van een leuke activiteit voor alle bewoners. De laatste keer werd het idee geopperd om een welkomstboekje of webpagina te maken voor nieuwe bewoners. Dat lijkt me wel handig. Er is hier namelijk best een grote doorloop doordat veel woningen verhuurd worden. 

Niet alle huurders hebben de behoefte om deel te nemen aan de vergadering, maar ik vind het wel fijn om op deze manier betrokken te zijn. Het gaat immers ook om mijn woonomgeving.”

Deel dit verhaal

Andere bewonersverhalen

“Vroeger was alles beter? Nou, veel dingen zijn nú beter!”

Mevrouw Zuidema is recordhouder. Want ze woont al ruim 95 jaar in een huurhuis van Nijestee. (Of van de voorganger van Nijestee: Woningbouwvereniging Groningen.) Ze is geboren in Begoniastraat 46, na haar trouwen verhuisde ze naar nummer 101 en toen dat afgebroken werd, was er een huis om de hoek beschikbaar: op de Oliemuldersweg. Dat houdt in: bij de eerste verhuizing moest de huisraad 180 meter verplaatst worden, bij de tweede nog eens 60 meter. Binnen die kwart kilometer heeft een heel groot deel van haar lange leven tot nu toe zich afgespeeld.
Lees meer