Fijner wonen door een woningverbetering

Geplaatst op

Drie jaar geleden kwam Jasmijn Coeling aan de Bosboom Toussaintstraat wonen. En ze woont er nog steeds: met veel plezier! Het is een levendige buurt, met een mix van culturen. Eind vorig jaar is haar woning op een aantal punten verbeterd. Hierdoor is het fijner wonen. En met lagere energielasten is ze ook nog eens voordeliger uit.

Een deel van de opgewekte energie lever ik terug

Jasmijn Coeling -

“Eind vorig jaar zijn mijn ramen vervangen door HR++ glas. Er stonden allemaal mannen in mijn huis. Met een hoogwerker werden mijn kozijnen van het nieuwe glas voorzien. Nu hoef ik minder hard te stoken in de winter om het warm te houden. En wat fijn is, in de zomer wordt het ook minder warm in huis. Het plafond van mijn berging is voorzien van een isolatielaag, om de kou van de kelder buiten de deur te houden. De buitenkant van mijn woning is geverfd en het balkon is van een coating voorzien. Ook liggen er nu 3 zonnepanelen op mijn dak. Via een speciaal kastje lever ik een deel van de opgewekte energie terug aan de energieleverancier. Ik ben benieuwd hoeveel het me oplevert, want dat voordeel zie ik terug op de jaarafrekening van mijn energieverbruik.”

In zo’n twee maanden tijd vonden de werkzaamheden plaats. “Er werd niet continue geklust hoor. Het plannen van een afspraak ging altijd in overleg. Zo kon ik het meestal aan het einde van de middag plannen. Nijestee informeerde mij goed. Ik vond het wel gezellig met die vakmannen, ze waren altijd in voor een dolletje.”

Deel dit verhaal

Andere bewonersverhalen

“Vroeger was alles beter? Nou, veel dingen zijn nú beter!”

Mevrouw Zuidema is recordhouder. Want ze woont al ruim 95 jaar in een huurhuis van Nijestee. (Of van de voorganger van Nijestee: Woningbouwvereniging Groningen.) Ze is geboren in Begoniastraat 46, na haar trouwen verhuisde ze naar nummer 101 en toen dat afgebroken werd, was er een huis om de hoek beschikbaar: op de Oliemuldersweg. Dat houdt in: bij de eerste verhuizing moest de huisraad 180 meter verplaatst worden, bij de tweede nog eens 60 meter. Binnen die kwart kilometer heeft een heel groot deel van haar lange leven tot nu toe zich afgespeeld.
Lees meer