Buurt in bloei: een bijdrage op verschillende vlakken

Geplaatst op

William Emans en Ylette Oosterveld zijn overburen en wonen in de Tuinstraat, een schattig zijstraatje dat vanaf de Oostersingel doorloopt tot aan het Schuitendiep. Zij deden in 2014 mee met het leefbaarheidsproject ‘Buurt in Bloei’ van Nijestee. ‘’Ik las over Buurt in Bloei in de krant en heb contact opgenomen met wijkcoördinator Marieke Zomer. Vervolgens heb ik briefjes in alle bussen in de straat gedaan om buren te verzamelen en wat ideeën uit te wisselen’’, aldus initiatiefnemer William.

We hadden al groene bogen in de straat, maar we wilden de buurt nog verder opvrolijken

Ylette Oosterveld -

Inmiddels heeft Ylette voor haar huis een prachtige Clematis staan die via staaldraad boven de huizen uitkomt bij de klimplant aan de andere kant van de straat. ‘’Aan de andere kant van dit straatje, bij de Agricolastraat, hadden ze al drie van zulke overspanningen. Om het beeld te continueren, leek het mij leuk om dat hier ook te gaan doen’’, vertelt William verder. Daarnaast kreeg de buurvrouw van Ylette een tuintje met houten omheining voor de deur en zijn rozenplanten geplant in verschillende geveltuintjes. 

De twee zijn nog lang niet klaar met Buurt in Bloei. ‘’Het is gewoon hartstikke leuk’’, zegt Ylette glunderend. ‘’Een fantastisch project dat bijdraagt op verschillende vlakken. Je hebt contact met de buren, we kunnen samen de straat opvrolijken. We hebben nog genoeg ideeën voor een volgende Buurt in Bloei’’, vult William aan. ‘’Dit jaar willen we een zwembad’’, grinnikt hij. 

INTERESSE?

Zie ook project Buurt in bloei

Lees meer

Deel dit verhaal

Andere bewonersverhalen

“Vroeger was alles beter? Nou, veel dingen zijn nú beter!”

Mevrouw Zuidema is recordhouder. Want ze woont al ruim 95 jaar in een huurhuis van Nijestee. (Of van de voorganger van Nijestee: Woningbouwvereniging Groningen.) Ze is geboren in Begoniastraat 46, na haar trouwen verhuisde ze naar nummer 101 en toen dat afgebroken werd, was er een huis om de hoek beschikbaar: op de Oliemuldersweg. Dat houdt in: bij de eerste verhuizing moest de huisraad 180 meter verplaatst worden, bij de tweede nog eens 60 meter. Binnen die kwart kilometer heeft een heel groot deel van haar lange leven tot nu toe zich afgespeeld.
Lees meer