Er komt een nieuwe, gezonde, groene wijk op het Alo-terrein in Corpus den Hoorn: HOLT. Ontwikkelaar MWPO realiseert de duurzame stadswijk en is van plan om 320 woningen in vele soorten en maten te bouwen, waarvan wij rond de 60 sociale huurwoningen en rond de 115 middenhuurwoningen bouwen. MWPO is eigenaar van het project.

Iedereen verdient een goede plek om te leven. HOLT wordt een groene wijk waar iedereen kan wonen: jong en oud, arm en rijk. Wonen doe je niet alleen in een huis, maar juist ook in een buurt. HOLT wordt half stad en half bos, dat openbaar toegankelijk is en volop ruimte biedt om te ontmoeten, te ontspannen en te bewegen. MWPO heeft de prijsvraag gewonnen van de Gemeente Groningen en is daarmee de Ontwikkelaar van HOLT. MWPO zal voor Nijestee sociale- en midden huurwoningen ontwikkelen en realiseren. Het overige programma zoals koopwoningen, hotel en commerciële ruimten zullen voor overige kopers worden gerealiseerd. Op dit moment is het terrein nog van de gemeente. De woningen worden eigendom van Nijestee bij oplevering.

PLANNING

MWPO is na het winnen van de prijsvraag gestart met het ontwikkelen van het plan. De planning voor de vervolgfasen is in hoofdlijnen:

  • 2025 start bouw

  • 2027 oplevering woningen aan Nijestee

CONTACT

Neem voor vragen contact op met MWPO via info@mwpo.nl. Kijk voor meer informatie op www.holtgroningen.nl of de projectpagina van de Gemeente Groningen.