Het parkeerhuis wordt gebouwd aan de Stephensonstraat om te voorzien in de parkeerbehoefte van de bewoners van Regulateur, Tender, Couchette en straks ook de bewoners van Pantograaf. Het parkeerhuis biedt ruimte aan het stallen van circa 160 auto’s, een fietsenberging voor de bewoners van Couchette 1B en een bedrijfsruimte van ongeveer 120 m2. De omgevingsvergunning is aangevraagd.

We verwachten eind februari, begin maart 2024 te kunnen starten met de bouw. De oplevering staat gepland voor oktober 2024, tegelijk met de oplevering van Tender. De bewoners van Tender kunnen dan meteen gebruik maken van het parkeerhuis.

Het parkeerhuis is mee ontworpen met Couchette 1B en Couchette 1A. Zo vormt de buitenzijde straks een mooi geheel. Het parkeerhuis heeft een vergelijkbare aankleding als de omliggende woningen, waardoor het stedenbouwkundige principe van de gesloten bouwblokken met binnentuinen ondanks de andere functie wel wordt voortgezet. Het beeld is hiermee vergelijkbaar aan alle Grunobuurt bouwblokken. De buitengevel is van metselwerk met houten lamellen.

Aan het binnenplein komt een gevel met veel beplanting; een groene gevel. Het parkeerhuis wordt gebouwd door Continental Car Parks in opdracht van Nijestee. De Zwarte Hond maakte het ontwerp.