Op deze pagina zie je welke woningen we de afgelopen jaren in de Oosterparkwijk hebben verbeterd.

Aan de Irislaan, Lindenlaan, Goudenregenstraat en de Oliemuldersweg verbeterden we 140 woningen door HR++ glas te plaatsen, cv-ketels te vervangen en alle woningen van zonnepanelen te voorzien. Bewoners kozen massaal voor zonnepanelen, in dit project plaatsten we er meer dan 500!

Aan het Seringenhof verbeterden we 20 woningen. Hier zijn de woningen onder andere voorzien van dak- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en een nieuw dak met zonnepanelen.

2022/2023

De onderstaande woningen verbeteren we in 2022/2023. Per woonblok of woongebouw kun je zien welke werkzaamheden we uitvoeren.

Aan de Korenbloemstraat, Goudenregenstraat, Kamperfoeliestraat en de Laurierstraat verbeteren we 24 woningen.

In de Oosterparkwijk gaan we 11 woningen aan de Heesterpoort (8 t/m 14) en Lindenlaan (2, 3, 4, 5, 6, 9-7) energiezuiniger en comfortabeler maken.

TOEKOMST

We willen ook in de toekomst een aantal van onze woningen verbeteren. Als alles volgens planning verloopt verbeteren we de onderstaande woningen, de officiële startdatum hangt nog wel af van een aantal factoren. We onderzoeken eerst welke verbeteringen mogelijk zijn per woonblok of woongebouw en we stemmen dit af samen met de betreffende bewoners. Wanneer meer dan 70% van de bewoners akkoord zijn, plaatsen we ook op deze pagina welke werkzaamheden we per woongebouw uitvoeren. De planning is ook afhankelijk van de beschikbaarheid van de aannemers. 

2024

In het Blauwe Dorp gaan we 44 woningen aan het Meidoornpad, Wingerdhoek, Lindenhof, Graspad en Heesterpoort verbeteren. Het gaat hier om monumentale panden, dus dit vereist een speciale aanpak. We zijn op dit moment de mogelijkheden aan het onderzoeken. Dit doen we samen met een architect, iemand van Monumentenzorg en een bouwfysisch specialist.

MEER INFORMATIE OVER WONINGVERBETERING IN OOSTERPARK (BLOEMENBUURT)

Er komt veel kijken bij woningverbetering. We informeren bewoners graag zo uitgebreid mogelijk, zodat zij weten wat ze kunnen verwachten voor, tijdens en na het verbeterproject. Op deze pagina geven we extra informatie over het verbeterproject in de Bloemenbuurt aan de Korenbloemstraat, Goudenregenstraat, Kamperfoeliestraat en de Laurierstraat.

WERKZAAMHEDEN

We verbeteren 24 woningen door HR++ glas en zonnepanelen te plaatsen. Het dak en de gevels worden volledig geïsoleerd. Als cv-ketels ouder dan 15 jaar oud zijn, worden deze vervangen. Er wordt ook een mechanische ventilatie geïnstalleerd in de woning met een CO2-sturing en zelfregulerende roosters in de ramen.

ADRESSEN

Straat

Huisnummer

Goudenregenstraat

3, 5, 7, 9, 13, 13A, 13B, 15, 17 en 19 (inmiddels afgerond)

Korenbloemstraat

2, 6 en 20

Laurierstraat

6, 8, 10, 12, 36, 40, 46 en 48

Kamperfoeliestraat

41, 43 en 45 (inmiddels afgerond)