Couchette 1B wordt het 1e deel van het 8e woongebouw in de Grunobuurt. Dit woongebouw wordt zo duurzaam mogelijk gebouwd, namelijk met een houten constructie. Dit noemen we CLT (cross laminated timber). Hierdoor beperken we de CO2 uitstoot enorm in vergelijking met het bouwen met beton. Ook de kozijnen en galerijen worden grotendeels van hout. De daken worden voorzien van een groen dak in combinatie met zonnepanelen. Hiermee dragen we bij aan de duurzame ambities van Nijestee.

We realiseren 29 woningen, in de sociale huur en middenhuur. Er komen 2 grondgebonden maisonnettes met 3 slaapkamers, 22 woningen met 1 slaapkamer en 5 woningen met 2 slaapkamers. De hoogte van het gebouw varieert van 4 tot 5 lagen. WarmteStad voorziet Couchette 1B van verwarming en warm water.

De binnentuin wordt groen ingericht met aandacht voor klimaatadaptatie, natuurinclusiviteit en het gebruik door de bewoners.

De omgevingsvergunning vragen we in de 1e helft van 2024 aan. We willen in het najaar van 2024 starten met de bouw. Als alles volgens planning verloopt, is de oplevering in de 2e helft van 2025. De Zwarte Hond maakte het ontwerp.