Zelf energie opwekken in Waterland

Geplaatst op

"Samen met mijn vrouw woon ik in de Groningse wijk Waterland. Vier jaar geleden kregen we samen met 24 andere buren zonnepanelen op het dak van onze woning. In onze buurt is een Ecologische Huurdersvereniging actief. Na een inventarisatie in de buurt bleek dat meerdere bewoners belangstelling hadden voor zonnepanelen. De huurdersvereniging heeft contact gezocht met Grunneger Power. Deze organisatie helpt mensen bij het opwekken van eigen duurzame energie. Grunneger Power is in gesprek gegaan met Nijestee om te informeren naar de financiering van zonnepanelen. Nijestee heeft de voorinvestering gedaan. De kosten worden vervolgens verrekend via de huur. Daardoor is de huurprijs iets gestegen, maar daar staat tegenover dat we minder hoeven te betalen voor elektriciteit. Onder de streep zijn we goedkoper uit, mede doordat we ook een zonneboiler hebben. En het grote voordeel is natuurlijk dat we zelfvoorzienend zijn!

In de zomer douche ik gratis

De heer Arends -

Naast de zonnepanelen hebben we ook zonnecollectoren voor het opwarmen van ons water. Nijestee heeft ons een aanbod gedaan voor een warmwaterboiler omdat wij in een ecologische wijk wonen. Het koude leidingwater wordt voor een deel opgewarmd door de zon. Daardoor kunnen we in de zomer vrijwel gratis douchen. Er komt geen kolencentrale meer aan te pas. We hebben het nu in eigen hand en dat is toch fijn wonen."

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Ondertekening gezamenlijke aanpak

Duurzame verwarming voor 2000 huurwoningen

Groningse woningcorporaties en WarmteStad willen voor eind 2026 ongeveer 2000 huurwoningen aansluiten op het Groningse warmtenet. Als jouw woning ook in aanmerking komt voor een aansluiting op het warmtenet, nemen we contact met je op. Met deze duurzame manier om je huis te verwarmen ben je niet meer afhankelijk van de marktprijzen van aardgas. Het warmtenet maakt slim gebruik van andere (hergebruikte) bronnen.
Lees meer