Terugblik Binnenstebuitendag 2023

Geplaatst op

Op 13 juni organiseerden we onze jaarlijkse BinnensteBuitendag, een moment waarop we met bewoners in gesprek gaan. We werken aan nieuwe plannen voor de komende vijf jaar. Dit jaar praatten we met bewoners over hun woongeluk en wat dit betekent voor de toekomst van Nijestee. Meer dan 70 huurders kwamen naar de Akerk in het hartje van de stad. Samen genoten we van een Italiaans buffet en de sfeer was uitstekend. ‘Geweldige ervaring, heel leerzaam’, zei een bewoner na afloop.

Aan 11 verschillende tafels gingen we met elkaar in gesprek over onderwerpen zoals: de woning, Nijestee, wonen en zorg, woonlasten en de toekomst. De gemiddelde leeftijd lag hoog en veel mensen hadden vragen over hun eigen toekomst. ‘Mijn man is aan het dementeren en het liefst willen we verhuizen naar een plek waar we samen kunnen wonen’, vertelde een mevrouw. Of: ‘Als ik straks een rollator nodig heb, is onze douche te klein en kan ik het balkon niet meer gebruiken’. Ook vonden mensen dat het groen vaak nog te traditioneel of onvoldoende onderhouden werd: ontwikkel een visie op hoe je in de toekomst met het groen om wil gaan. En: ‘Zonnepanelen moet je niet laten aanvragen, maar aanbieden!’, riep een bewoner op. Opvallend was dat er weinig mensen vragen hadden over hun woonlasten. Dit kan zijn omdat de aanwezige bewoners daarmee geen problemen hebben of dat ze het op deze mooie zomeravond niet over geldzorgen wilden hebben.

We bundelen de uitkomst van de gesprekken en zorgen ervoor dat bewoners antwoord krijgen op individuele vragen.

VISUEEL VERSLAG

FOTO'S

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Binnenstebuitendag 2019: Met bewoners in gesprek over een groene woonomgeving

Hoe belangrijk is een groene woonomgeving voor bewoners en wat is daarbij de rol van een woningcorporatie? Tijdens de dertiende editie van onze BinnensteBuitendag spraken we in de Coendersborg met ongeveer 120 huurders over het belang van groen in de stad. Deze editie had een speciaal tintje door het 100-jarig bestaan van Nijestee dit jaar.
Lees meer

Nijestee brengt gevolgen oorlog Oekraïne in kaart

Woningcorporatie Nijestee wil dat iedereen kan kiezen waar hij of zij – betaalbaar – wil wonen. Daarom investeren we continu in het verduurzamen van onze woningen en het bijbouwen van nieuwe woningen. We streven ernaar om continuïteit daarin te waarborgen, ook als er hindernissen te overwinnen zijn door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne.
Lees meer