Opdrachtgeverschap begint met samenwerken

Geplaatst op

Nijestee is al meer dan 100 jaar een belangrijke partner in de ontwikkeling van onze mooie stad. Bijvoorbeeld als opdrachtgever voor nieuwbouw en onderhoud. Goed opdrachtgeverschap begint wat ons betreft bij de manier waarop we samenwerken met onze partners. Dit hebben we, samen met partners, verwoord in onze Visie op Opdrachtgeverschap.

Wat is nu goed opdrachtgeverschap?

Al meer dan 100 jaar is Nijestee opdrachtgever voor leveranciers. Vaak vanuit de rol “wij bepalen, de leverancier levert”. Een werkwijze die tot nu toe best goed heeft gefunctioneerd. Maar we vroegen ons af: is dat nog steeds zo? Als woningcorporatie hebben we te maken met grote en complexe vraagstukken. We willen woningen duurzamer maken en betaalbaar houden, terwijl tegelijkertijd de woningnood opgelost moet worden. Het aanvliegen van die opgaven kan alleen door nauwer samen te werken, eerlijk te zijn en van elkaar te leren. Wij streven naar het beste eindresultaat voor onze bewoners. Dit mag de stad ook van ons verwachten. En dit vraagt samenwerken met goede partners, en goed opdrachtgeverschap.

Nieuwe visie op opdrachtgeverschap

Na een intensief traject waarin onze opdrachtnemers (samenwerkingspartners!) deelnamen, hebben we nu onze Visie op Opdrachtgeverschap vastgelegd in de vorm van een animatie en een samenvatting in beeld. We zijn trots op het resultaat; deze visie op opdrachtgeverschap gaat ons helpen om de grote en complexe uitdagingen op de woningmarkt het hoofd te bieden.

Visie op Opdrachtgeverschap_infographic

Download

Magazine visie op opdrachtgeverschap

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Uitstel afbreken 154 woningen in Oosterparkwijk

Nijestee stelt het afbreken van 154 woningen aan de Vinkenstraat, Oliemuldersweg en Oosterhamrikkade uit. Nijestee gaat nu groot onderhoud plegen zodat de woningen nog (ongeveer) 15 jaar beschikbaar blijven voor huurders in de stad.
Lees meer