Nijestee zet zich in voor biodiversiteit en vergroening van tuinen

Geplaatst op

De afgelopen 5 maanden heeft Mayke Pasman, student communicatie aan de Hanzehogeschool stage gelopen bij Team Communicatie. Tijdens deze stage heeft zij een onderzoek gedaan naar de behoeftes van bewoners bij het vergroenen van hun tuin.

Het vergroenen van tuinen is een belangrijke stap in het creëren van een duurzame en leefbare omgeving. Daarnaast zorgt een groene tuin voor meer verkoeling en een betere waterafvoer. Nijestee vindt biodiversiteit belangrijk en wil actief bijdragen aan het vergroenen van de stad.

Er zijn vragenlijsten afgenomen in de wijken Corpus den Hoorn en Vinkhuizen om inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van de bewoners. De resultaten van het onderzoek geven waardevolle inzichten. Het laat zien of en hoe bewoners bereid zijn om hun tuin te vergroenen en welke ondersteuning zij nodig hebben.

De bevindingen van het onderzoek worden gebruikt om een concreet actieplan op te stellen voor het vergroenen van tuinen en het stimuleren van biodiversiteit. Nijestee vindt het belangrijk om bewoners te ondersteunen bij het nemen van duurzame initiatieven.

Met dit onderzoek willen we bewoners bewust maken dat groen mooi maar ook comfortabel is. Verder willen we helpen om in actie te komen om tuinen ook echt groener te maken. Samen kunnen we een positieve effect hebben op onze leefomgeving.

Draag bij aan de vergroening van onze wijken! Deel jouw ideeën en doe mee met Nijestee voor een groenere toekomst.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Opdrachtgeverschap begint met samenwerken

Nijestee is al meer dan 100 jaar een belangrijke partner in de ontwikkeling van onze mooie stad. Bijvoorbeeld als opdrachtgever voor nieuwbouw en onderhoud. Goed opdrachtgeverschap begint wat ons betreft bij de manier waarop we samenwerken met onze partners. Dit hebben we, samen met partners, verwoord in onze visie op opdrachtgeverschap.
Lees meer