Nijestee verwelkomt nieuwe bewoners in grunobuurt

Geplaatst op

Alle bewoners van het nieuwe woongebouw Regulateur in de Grunobuurt hebben de sleutels gekregen. De huurders van de 105 duurzame appartementen kunnen beginnen met klussen en verhuizen. Alle woningen in Regulateur – 79 sociale huur en 26 middenhuur – zijn dan bewoond.

Opvallend aan Regulateur is de mooi vormgegeven groene binnentuin. Zoveel mogelijk woningen sluiten daarop aan. Verder zijn de woningen zo modern als het maar kan. Er is verwarming en warm water van het duurzame systeem van WarmteStad. Iedere woning heeft 3 zonnepanelen op het dak. De isolatie is van topkwaliteit. En er is aan de klimaatverandering gedacht: de daken kunnen overtollig regenwater goed aan.

Jan Jaap Vogel, directeur bij Nijestee: “We zijn enorm trots op dit gebouw. Hier komt alles samen waar we als Nijestee voor staan: kwalitatief hoogwaardige woningen in een hele mooie omgeving waarin ontmoeting en duurzaamheid centraal staan, zodat onze huurders prettig kunnen wonen. We hebben dit kunnen realiseren door de intensieve langjarige samenwerking die we hebben met architect De Zwarte Hond en bouwer Trebbe. We dagen elkaar steeds verder uit en vinden elkaar nog beter in het leveren van een hele hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. We zijn blij dat alle nieuwe huurders nu hun sleutel hebben gekregen en dat dit mooie gebouw nu bewoond wordt.”

“Wat een mooie binnentuin!”
Op het binnenterrein van Regulateur is een prachtige, groene binnentuin aangelegd met voor de bewoners volop ruimte om te verblijven en elkaar te ontmoeten. Ook is er een wadi; een tijdelijke opvang voor regenwater bij hoosbuien. Daarmee voorkomen we dat straten blank komen te staan. Deze spontane uitroep van een omwonende die even kwam kijken, zegt eigenlijk alles: “Wat een mooie binnentuin!”

Wonen met zorg
10 woningen worden via de zorginstelling Zinso verhuurd aan bewoners. Deze woningen zijn bedoeld om de doorstroming op de woningmarkt voor mensen met een tijdelijke zorgbehoefte mogelijk te maken. In een ruimte aan de Paterswoldseweg komt een tandarts. Aan de Stephensonstraat gaan we een ruimte gebruiken als informatiecentrum.

Wijkvernieuwing
Regulateur is het 6e woongebouw in de gerenoveerde Grunobuurt. De wijkvernieuwing houdt in dat alle 450 bestaande, voornamelijk kleine sociale huurwoningen uit de jaren 20, gesloopt zijn. Daarvoor in de plaats is er nieuwbouw met een grote mix aan woningtypes. Bewoners uit de Grunobuurt hebben meegedacht over de ontwikkeling van de 8 nieuwe gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte. Zo blijven de kwaliteiten van de oorspronkelijke wijk behouden.

Nijestee, De Zwarte Hond en Trebbe hebben intensief samengewerkt aan Regulateur. Ook bij de 3 gebouwen ervoor én de volgende gebouwen werken ze samen. De architect heeft de nadruk gelegd op bakstenen, met grote raamopeningen en verspringingen in de gevels. De vormgeving sluit goed aan op de andere gebouwen.

Stads en groen
In totaal komen er circa 650 nieuwe woningen. Na Regulateur volgt Tender, en daarna nog een gebouw waarin wonen en het parkeren voor de gebouwen Tractie, Lampisterie en de toekomstige ontwikkelingen op het Nelfterrein komen. Zo maken we samen een stadse en groene woonwijk met betaalbare woningen.

De laatste nieuwe bewoner van Regulateur ontvang de sleutels en allerhande informatie

De Regulateur in volle glorie, vlak voor de sleuteluitgifte

Een galerij op de Regulateur in de kenmerkende baksteenkleur

De mooie binnentuin die alleen maar nog mooier kan worden

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Stenen eruit, groen erin!

Maak jouw buurt groener en vervang samen met Stichting Straatboer je tuintegels voor een groenstrook van 4 m2. Meedoen is gratis voor huurders van Nijestee, maar we kunnen niet alle tuinen vergroenen. Geef je dus snel op!  
Lees meer

Nieuwe informatie over rechten en plichten van bewoners

Bewoners van Nijestee krijgen deze zomer van ons een e-mail of brief met nieuwe informatie over hun rechten en plichten bij woninghuur. Dit is ter informatie. Bewoners hoeven niets te doen. Hun huurcontracten en algemene huurvoorwaarden blijven hetzelfde.
Lees meer