Nijestee ontwikkelt zich

Geplaatst op

Nijestee is qua structuur nog vrij hiërarchisch ingericht met verschillende managementlagen. Om als organisatie wendbaarder te kunnen handelen is er verandering nodig. We kiezen ervoor om een managementlaag, de directie, op te heffen. Nijestee wordt hiermee een plattere organisatie met een tweehoofdig bestuur, waardoor we ons nog beter kunnen richten op de stad, onze bewoners en onze partners. We blijven ons inzetten voor gelukkige huurders en voldoende woningen van goede kwaliteit. 

Concreet betekent dit dat de drie directieleden de organisatie de komende tijd gaan verlaten. Om de continuïteit te waarborgen, wordt dit uitgestreken over een periode van twee jaar. Jan Jaap Vogel (vastgoed) vertrekt per 1 januari 2024. Carla Terhell (woondiensten) en Jan-Gerrit Houtsma (financiën) vertrekken in de jaren erna.

Bestuurder Esseline Schieven heeft veel respect voor de directie: “Ik vind het erg knap dat ze met z’n drieën over hun eigen schaduw stappen in het belang van de toekomst van Nijestee. Omdat Jan Jaap binnenkort vertrekt, wil ik hem in het bijzonder bedanken voor zijn enorme inzet, inspiratie en innovatie. Dankzij hem is Nijestee de grootste ontwikkelaar van betaalbare huurwoningen in Groningen en een van de actiefste bouwers in heel Nederland.”

We zullen u de komende tijd op de hoogte blijven houden van onze ontwikkelingen. Ook in tijden van verandering blijft onze focus liggen op goede huisvesting voor Groningers die daar zelf niet in kunnen voorzien.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Ondertekening gezamenlijke aanpak

Duurzame verwarming voor 2000 huurwoningen

Groningse woningcorporaties en WarmteStad willen voor eind 2026 ongeveer 2000 huurwoningen aansluiten op het Groningse warmtenet. Als jouw woning ook in aanmerking komt voor een aansluiting op het warmtenet, nemen we contact met je op. Met deze duurzame manier om je huis te verwarmen ben je niet meer afhankelijk van de marktprijzen van aardgas. Het warmtenet maakt slim gebruik van andere (hergebruikte) bronnen.
Lees meer

Nieuw parkeerhuis zorgt voor groener wonen in Grunobuurt

In de Grunobuurt is vandaag een bijzonder gebouw opgeleverd: een parkeerhuis voor de buurtbewoners. Dit gebouw met plek voor 160 auto’s is ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond. Het parkeerhuis bundelt parkeerplekken voor de woongebouwen in de buurt. Het stapelen van de auto’s op een centrale plek in de buurt geeft ruimte op de gemeenschappelijke binnenterreinen van de woongebouwen. Dit worden prachtige binnentuinen; meer groen en een fijne plek om elkaar te ontmoeten en buiten te spelen.
Lees meer