Nieuwsuur over woningcorporaties

Geplaatst op

NOS en Nieuwsuur publiceren een onderzoek over het privé verhuren van woningen door bestuurders en commissarissen van woningcorporaties. Nijestee komt niet in de reportage voor.

ONDERZOEK

We vinden onze eigen integriteit als bestuurder en commissarissen van Nijestee, in combinatie met de maatschappelijke functie die wij als woningcorporatie vervullen, belangrijk. Daarom hebben we intern onderzoek gedaan. De bestuurder heeft naast haar eigen woning een appartement in Amsterdam en een vakantiewoning in Spanje. De voorzitter van de raad van commissarissen (RvC) heeft naast zijn eigen woning een appartement in Groningen, een appartement in Utrecht en een vakantiewoning in Frankrijk. De overige leden van de RvC hebben geen ander vastgoed dan de eigen woning. We grijpen de gelegenheid aan om hier verder met elkaar over in gesprek te gaan en te bepalen wat we passend vinden en wat niet.

NIJESTEE

Nijestee is al 100 jaar een maatschappelijk betrokken woningcorporatie. Wij zijn er om mensen met lagere inkomens goed te laten wonen. Ons doel is in Groningen te zorgen voor voldoende, goede en betaalbare woonruimte voor mensen met een laag inkomen. Dat doen we door woningen te bouwen en te verhuren. Onze uitgangspunten bij het beheer van ons vastgoedbezit:

  1. Betaalbaar wonen (op basis van het WoningWaarderingsStelsel)

  2. Kwalitatief goede en veilige woningen

  3. Transparante toewijzing

  4. Zo weinig mogelijk leegstand

Voor verdere informatie over dit onderzoek onder woningcorporaties verwijzen we naar Aedes.nl.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Stenen eruit, groen erin!

Maak jouw buurt groener en vervang samen met Stichting Straatboer je tuintegels voor een groenstrook van 4 m2. Meedoen is gratis voor huurders van Nijestee, maar we kunnen niet alle tuinen vergroenen. Geef je dus snel op!  
Lees meer

Nieuwe informatie over rechten en plichten van bewoners

Bewoners van Nijestee krijgen deze zomer van ons een e-mail of brief met nieuwe informatie over hun rechten en plichten bij woninghuur. Dit is ter informatie. Bewoners hoeven niets te doen. Hun huurcontracten en algemene huurvoorwaarden blijven hetzelfde.
Lees meer