Nieuwe wijk Stadshavens weer een stap dichterbij

Geplaatst op

Over Stadshavens
In Stadshavens komen in totaal 3.300 nieuwe woningen, 33.000m2 commerciële en maatschappelijke ruimten en een groot Havenpark. De corporaties Lefier en Nijestee bouwen samen 360 sociale huurwoningen en 240 middenhuurwoningen. Het Damsterdiep en de kades langs het Eemskanaal worden vernieuwd en vergroend. Over het Eemskanaal komt een nieuwe brug voor fietsers en voetgangers. Als alles volgens planning verloopt, hoopt Nijestee in 2025 te starten met bouwen.

Audiotour en informatiewandeling 11 maart
Er is een audiotour voor wie nieuwsgierig is naar het verleden en de toekomst van het Stadshavens. De tour leidt je langs elf punten door het plangebied van Stadshavens. Je kunt hem bewandelen wanneer het jou uitkomt. Op stadshavens.nl staat precies hoe het werkt.
Op zaterdag 11 maart tussen 11.00 en 15.00 uur organiseert projectorganisatie Stadshavens een informatiewandeling. Dan staan medewerkers op de route van de audiotour om vragen te beantwoorden.

Informatiecentrum en wekelijks spreekuur
Tot en met woensdag 29 maart kan gereageerd worden op het voorontwerp-omgevingsplan en het milieueffectrapport. De stukken staan op de website gemeente.groningen.nl/bestemmingsplannen en op stadshavens.nl. Aan het Damsterdiep 271 is het projectbureau Stadshavens gevestigd. Elke woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur is er een inloopspreekuur.

Samenwerking vormt Stadshavens
Stadshavens krijgt vorm dankzij een nauwe samenwerking tussen de gemeente Groningen, de ontwikkelaars VanWonen, VolkerWessels Vastgoed en BPD|Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en de corporaties Lefier en Nijestee.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Opdrachtgeverschap begint met samenwerken

Nijestee is al meer dan 100 jaar een belangrijke partner in de ontwikkeling van onze mooie stad. Bijvoorbeeld als opdrachtgever voor nieuwbouw en onderhoud. Goed opdrachtgeverschap begint wat ons betreft bij de manier waarop we samenwerken met onze partners. Dit hebben we, samen met partners, verwoord in onze visie op opdrachtgeverschap.
Lees meer