Nieuwe wijk Stadshavens weer een stap dichterbij

Geplaatst op

Over Stadshavens
In Stadshavens komen in totaal 3.300 nieuwe woningen, 33.000m2 commerciële en maatschappelijke ruimten en een groot Havenpark. De corporaties Lefier en Nijestee bouwen samen 360 sociale huurwoningen en 240 middenhuurwoningen. Het Damsterdiep en de kades langs het Eemskanaal worden vernieuwd en vergroend. Over het Eemskanaal komt een nieuwe brug voor fietsers en voetgangers. Als alles volgens planning verloopt, hoopt Nijestee in 2025 te starten met bouwen.

Audiotour en informatiewandeling 11 maart
Er is een audiotour voor wie nieuwsgierig is naar het verleden en de toekomst van het Stadshavens. De tour leidt je langs elf punten door het plangebied van Stadshavens. Je kunt hem bewandelen wanneer het jou uitkomt. Op stadshavens.nl staat precies hoe het werkt.
Op zaterdag 11 maart tussen 11.00 en 15.00 uur organiseert projectorganisatie Stadshavens een informatiewandeling. Dan staan medewerkers op de route van de audiotour om vragen te beantwoorden.

Informatiecentrum en wekelijks spreekuur
Tot en met woensdag 29 maart kan gereageerd worden op het voorontwerp-omgevingsplan en het milieueffectrapport. De stukken staan op de website gemeente.groningen.nl/bestemmingsplannen en op stadshavens.nl. Aan het Damsterdiep 271 is het projectbureau Stadshavens gevestigd. Elke woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur is er een inloopspreekuur.

Samenwerking vormt Stadshavens
Stadshavens krijgt vorm dankzij een nauwe samenwerking tussen de gemeente Groningen, de ontwikkelaars VanWonen, VolkerWessels Vastgoed en BPD|Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en de corporaties Lefier en Nijestee.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Binnenstebuitendag 2019: Met bewoners in gesprek over een groene woonomgeving

Hoe belangrijk is een groene woonomgeving voor bewoners en wat is daarbij de rol van een woningcorporatie? Tijdens de dertiende editie van onze BinnensteBuitendag spraken we in de Coendersborg met ongeveer 120 huurders over het belang van groen in de stad. Deze editie had een speciaal tintje door het 100-jarig bestaan van Nijestee dit jaar.
Lees meer

Nijestee brengt gevolgen oorlog Oekraïne in kaart

Woningcorporatie Nijestee wil dat iedereen kan kiezen waar hij of zij – betaalbaar – wil wonen. Daarom investeren we continu in het verduurzamen van onze woningen en het bijbouwen van nieuwe woningen. We streven ernaar om continuïteit daarin te waarborgen, ook als er hindernissen te overwinnen zijn door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne.
Lees meer