Muurschildering bij Volkshortus Selwerd in de spotlight

Geplaatst op

Esseline Schieven: “We willen laten zien dat de stad óók in Selwerd is. Er is grote behoefte aan meer woningen in de stad. Hier bouwen we ruim 400 nieuwe woningen waar er nu nog 250 staan. Toch verbeteren we heel bewust ook de inrichting en het gebruik van de buitenruimte, het groen. Daar kun je elkaar ontmoeten en van het buiten zijn en groen genieten. Met het project Stad in Selwerd bouwen we aan een ongedeelde stad. Met ruimte om een thuis te bieden aan heel veel verschillende mensen.”

Wethouder Rik van Niejenhuis vult aan: “Iedereen verdient het om in Selwerd te wonen! De gemeente is heel enthousiast over dit project. Het is echt een schoolvoorbeeld want in Stad in Selwerd zitten alle belangrijke elementen in de aanpak van wijkvernieuwing. Zoals meer en beter groen in de wijk, maar ook meer woningen omdat die nodig zijn, creatieve parkeeroplossingen, en vooral ook samen met bewoners bepalen hoe bijvoorbeeld de wijkindeling en de invulling van de buitenruimte wordt.”

Meer over project Stad in Selwerd

In oktober startte Nijestee met de wijkvernieuwing Selwerd fase 2. De eerste werkzaamheden van fase 2A zijn het afbreken van woningen aan de Gelderse Roosstraat, de Mispellaan en de Esdoornlaan. Dit wijkvernieuwing-project heeft de naam Stad in Selwerd. Deze naam is gekozen omdat het beste uit verschillende werelden in de wijk Selwerd samenkomt: de ruimte en het groen van een wijk (net) buiten het stadscentrum, én de reuring van de stad in het hart van de wijk en de binnenstad op een steenworp afstand.

Wil je meer weten over Stad in Selwerd? Neem dan een kijkje op www.nijestee.nl/stadinselwerd of meld je aan voor de nieuwsbrief via woonzaken@nijestee.nl.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Binnenstebuitendag 2019: Met bewoners in gesprek over een groene woonomgeving

Hoe belangrijk is een groene woonomgeving voor bewoners en wat is daarbij de rol van een woningcorporatie? Tijdens de dertiende editie van onze BinnensteBuitendag spraken we in de Coendersborg met ongeveer 120 huurders over het belang van groen in de stad. Deze editie had een speciaal tintje door het 100-jarig bestaan van Nijestee dit jaar.
Lees meer

Nijestee brengt gevolgen oorlog Oekraïne in kaart

Woningcorporatie Nijestee wil dat iedereen kan kiezen waar hij of zij – betaalbaar – wil wonen. Daarom investeren we continu in het verduurzamen van onze woningen en het bijbouwen van nieuwe woningen. We streven ernaar om continuïteit daarin te waarborgen, ook als er hindernissen te overwinnen zijn door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne.
Lees meer