Groninger architectuurprijs 2023: Regulateur wint 3e prijs

Geplaatst op

OVER REGULATEUR

Het 6e woongebouw Regulateur in de Grunobuurt staat tussen de Paterswoldseweg, Dieselstraat, Stephensonstraat en Westinghousestraat. Eind mei/begin juni 2023 kregen de bewoners hun sleutels.

Regulateur heeft 105 appartementen, verdeeld in 79 sociale huurwoningen en 26 middenhuurwoningen. De woningen zijn gasloos en energiezuinig. De daken zijn voorzien van zonnepanelen. Op de begane grond zijn enkele maisonnettes met hun voordeur aan de straatkant, 2 commerciële ruimten en gezamenlijke fietsenbergingen. De hoogte van dit woongebouw varieert van 3 tot 7 lagen. Het gebouw heeft bijzonder metselwerk wat alleen uit koppen lijkt te bestaan.

Parkeren wordt centraal in de wijk opgelost met de nog te bouwen blokken. Hierdoor is er ruimte voor een tuin op het binnenterrein met veel groen, een wadi om regenwater op te slaan en ruimte om te verblijven en elkaar te ontmoeten. De meeste buitenruimten van de woningen grenzen ook aan dit groene binnenterrein. Het groen in de binnentuin zal aan de binnenkant van het gebouw ook langs de gevels omhoog groeien.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Opdrachtgeverschap begint met samenwerken

Nijestee is al meer dan 100 jaar een belangrijke partner in de ontwikkeling van onze mooie stad. Bijvoorbeeld als opdrachtgever voor nieuwbouw en onderhoud. Goed opdrachtgeverschap begint wat ons betreft bij de manier waarop we samenwerken met onze partners. Dit hebben we, samen met partners, verwoord in onze visie op opdrachtgeverschap.
Lees meer