Bewoners Nijestee maken kans op gratis groene voortuin

Geplaatst op

Samen werk maken van vergroening & leefbaarheid

Vanaf nu gaat in Vinkhuizen de schop in de grond en tegels eruit. Bewoners van Nijestee met een versteende voortuin kunnen nu een Straatboer langs laten komen, die hen helpt met het vergroenen van de voortuin en zo ook het straatbeeld.

Leefbaarheid

Manon Meursinge, Wijkcoördinator Nijestee, moedigt bewoners aan mee te doen: “Het project draagt bij aan de leefbaarheid in de wijk. Groen in de tuin helpt de biodiversiteit, het beter afvoeren van water, het voorkomen van hitteoverlast en mensen ontmoeten elkaar sneller als ze bezig zijn of genieten in de voortuin.

Woningcorporatie Nijestee biedt de eerste 25 bewoners de kans om gratis mee te doen aan dit initiatief. Door actieve betrokkenheid van de gemeente Groningen is de samenwerking tussen de woningcorporatie en stichting Straatboer tot stand gekomen. De inzet van de Straatboer is een mooi vervolg op de samenwerking tussen de woningcorporaties en de gemeente Groningen om effecten van klimaatverandering op te vangen.

Sociaal, inspirerend en circulair vergroenen

Stichting Straatboer is een initiatief uit Zwolle en sinds dit jaar ook actief in Groningen. De Straatboer helpt bewoners om op een leuke manier versteende voortuinen te vergroenen. Een Straatboer Make-over. Tegels en zand eruit en aarde en plantjes erin. Het aanplanten van stekjes, zaden en planten doen ze samen met de bewoner. Het groen komt van donaties van andere (buurt)bewoners, kwekers of tuincentra. Op deze manier krijgen tweedehandsplanten nog een kans.

Straatboer

In Zwolle heeft de stichting in de afgelopen twee jaar meer dan 100 versteende voortuinen vergroend. Groninger Steven Kimkes gaat dit nu ook met zijn Straatboerbakfiets in gemeente Groningen doen. Steven: “Ik vind het vooral leuk om mensen die nog geen groene vingers hebben, te helpen en het eerste zetje te geven door te laten zien hoe mooi een groene voortuin kan zijn.”

De Straatboer komt na de aanleg, wat samen met een sociale werkorganisatie gedaan wordt, na twee en zes maanden terug om de bewoner te helpen met het onderhoud.

Aanmelden

Deelnemen als bewoner van Nijestee (in Vinkhuizen) voor het initiatief kan via woonzaken@nijestee.nl. Meedoen is gratis voor de eerste 25 bewoners. Informeer naar de voorwaarden. Stekjes, zaden of planten doneren? Mail groningen@straatboer.nl.

Kijk voor meer informatie op: www.straatboer.nl/groningen.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Stenen eruit, groen erin!

Maak jouw buurt groener en vervang samen met Stichting Straatboer je tuintegels voor een groenstrook van 4 m2. Meedoen is gratis voor huurders van Nijestee, maar we kunnen niet alle tuinen vergroenen. Geef je dus snel op!  
Lees meer

Nieuwe informatie over rechten en plichten van bewoners

Bewoners van Nijestee krijgen deze zomer van ons een e-mail of brief met nieuwe informatie over hun rechten en plichten bij woninghuur. Dit is ter informatie. Bewoners hoeven niets te doen. Hun huurcontracten en algemene huurvoorwaarden blijven hetzelfde.
Lees meer