Graffiti kunstwerk gemaakt met bewoners selward

Geplaatst op

Een enorme muurschildering siert sinds eind november de muur van de portiekflat aan het pleintje bij de Volkshortus aan de Hazelaarstraat. Graffiti-kunstenaar Quinten van Duuren maakte deze samen met buurtbewoners. Quinten vertelt: “De grootte van dit project en de hoogte maakte het een super leuk en uitdagende klus! Met de hoogwerker in de regen en de kou was soms wel een beetje afzien, maar er kwamen regelmatig mensen even buurten en een praatje maken en de vorderingen bekijken.”

Graffiti workshop

Het kunstwerk aan de Hazelaarstraat is samen met bewoners gemaakt. Tijdens een graffiti workshop op 15 november hebben een aantal jongeren uit de wijk geleerd om graffiti kunst te maken. De ideeën die hier uit kwamen heeft kunstenaar Quinten gebruikt voor de muurschildering.

Buurtbewoners denken mee

Ook tijdens het maken van de schildering hielpen bewoners in de wijk Quinten met ideeën voor de muur. Het graffiti kunstwerk laat hiermee zien wat typisch Selwerd is. Voorbeelden die je terug vindt op de muur zijn: een voetbal, de kas, het kenmerkende 050 fiets-stoplicht van de stad en kinderen van verschillende achtergronden en culturen.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Binnenstebuitendag 2019: Met bewoners in gesprek over een groene woonomgeving

Hoe belangrijk is een groene woonomgeving voor bewoners en wat is daarbij de rol van een woningcorporatie? Tijdens de dertiende editie van onze BinnensteBuitendag spraken we in de Coendersborg met ongeveer 120 huurders over het belang van groen in de stad. Deze editie had een speciaal tintje door het 100-jarig bestaan van Nijestee dit jaar.
Lees meer

Nijestee brengt gevolgen oorlog Oekraïne in kaart

Woningcorporatie Nijestee wil dat iedereen kan kiezen waar hij of zij – betaalbaar – wil wonen. Daarom investeren we continu in het verduurzamen van onze woningen en het bijbouwen van nieuwe woningen. We streven ernaar om continuïteit daarin te waarborgen, ook als er hindernissen te overwinnen zijn door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne.
Lees meer