Graffiti kunstwerk gemaakt met bewoners Selwerd

Geplaatst op

Een enorme muurschildering siert sinds eind november de muur van de portiekflat aan het pleintje bij de Volkshortus aan de Hazelaarstraat. Graffiti-kunstenaar Quinten van Duuren maakte deze samen met buurtbewoners. Quinten vertelt: “De grootte van dit project en de hoogte maakte het een super leuk en uitdagende klus! Met de hoogwerker in de regen en de kou was soms wel een beetje afzien, maar er kwamen regelmatig mensen even buurten en een praatje maken en de vorderingen bekijken.”

Graffiti workshop

Het kunstwerk aan de Hazelaarstraat is samen met bewoners gemaakt. Tijdens een graffiti workshop op 15 november hebben een aantal jongeren uit de wijk geleerd om graffiti kunst te maken. De ideeën die hier uit kwamen heeft kunstenaar Quinten gebruikt voor de muurschildering.

Buurtbewoners denken mee

Ook tijdens het maken van de schildering hielpen bewoners in de wijk Quinten met ideeën voor de muur. Het graffiti kunstwerk laat hiermee zien wat typisch Selwerd is. Voorbeelden die je terug vindt op de muur zijn: een voetbal, de kas, het kenmerkende 050 fiets-stoplicht van de stad en kinderen van verschillende achtergronden en culturen.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Stenen eruit, groen erin!

Maak jouw buurt groener en vervang samen met Stichting Straatboer je tuintegels voor een groenstrook van 4 m2. Meedoen is gratis voor huurders van Nijestee, maar we kunnen niet alle tuinen vergroenen. Geef je dus snel op!  
Lees meer

Nieuwe informatie over rechten en plichten van bewoners

Bewoners van Nijestee krijgen deze zomer van ons een e-mail of brief met nieuwe informatie over hun rechten en plichten bij woninghuur. Dit is ter informatie. Bewoners hoeven niets te doen. Hun huurcontracten en algemene huurvoorwaarden blijven hetzelfde.
Lees meer