Duurzame verwarming voor 2000 huurwoningen

Geplaatst op
Ondertekening gezamenlijke aanpak

Groningse woningcorporaties en WarmteStad willen voor eind 2026 ongeveer 2000 huurwoningen aansluiten op het Groningse warmtenet. Het gaat om woningen in Kostverloren, Paddepoel, Selwerd en Vinkhuizen. Vandaag zette Esseline namens Nijestee haar handtekening onder de gezamenlijke ambitie.

Als jouw woning ook in aanmerking komt voor een aansluiting op het warmtenet, nemen we contact met je op. Samen met WarmteStad en de gemeente vertellen we je alles over de duurzame manier om je huis te verwarmen. Als jij en het merendeel van de andere huurders in jouw gebouw of blok met woningen instemmen, kan je woning aangesloten worden op het warmtenet. Samen kijken we ook naar andere kansen om te verbeteren, denk aan vergroening in de staat.

Al 6000 anderen gingen je voor

Is jouw woning aangesloten op het warmtenet van WarmteStad? Dan ben je niet meer afhankelijk van verre leveranciers en de marktprijzen voor aardgas. Het warmtenet maakt namelijk slim gebruik van lokale energiebronnen, zoals zonthermie en restwarmte van datacenters. Warmte die anders weggegooid wordt. Het Groningse warmtenet van WarmteStad is dus echt van en voor stadjers. Er zijn nu al ruim 6000 woningen en gebouwen in de stad aangesloten.

Haalbaar en betaalbaar

Vier corporaties, de gemeente en WarmteStad vroegen samen een grote subsidie aan en kregen deze ook, dit helpt om de aansluiting mogelijk te maken. Dat is fijn, want het warmtenet is een belangrijke energievoorziening in de overgang naar aardgasvrije wijken. Het maakt verduurzaming haalbaar en betaalbaar voor álle bewoners in deze wijken.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Nieuw parkeerhuis zorgt voor groener wonen in Grunobuurt

In de Grunobuurt is vandaag een bijzonder gebouw opgeleverd: een parkeerhuis voor de buurtbewoners. Dit gebouw met plek voor 160 auto’s is ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond. Het parkeerhuis bundelt parkeerplekken voor de woongebouwen in de buurt. Het stapelen van de auto’s op een centrale plek in de buurt geeft ruimte op de gemeenschappelijke binnenterreinen van de woongebouwen. Dit worden prachtige binnentuinen; meer groen en een fijne plek om elkaar te ontmoeten en buiten te spelen.
Lees meer

115 nieuwbouwappartementen Grunobuurt

Het nieuwe appartementencomplex Tender is klaar. Het is het 7e gebouw in de Grunobuurt en is ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond. Het gebouw heeft 115 huurappartementen en een gezamenlijke binnentuin met veel groen, plek om te spelen en elkaar te ontmoeten, en wadi's (plekken waar regenwater kan worden opgeslagen). In oktober verhuizen de nieuwe bewoners naar hun nieuwe woning.
Lees meer