Akkoord Suikerzijde natuurcompensatie

Geplaatst op

De plannen worden nu gemaakt. Om de natuur te compenseren, is een grote stap gezet. Groningse natuur- en milieuorganisaties en de gemeente Groningen hebben samen een aangepast plan bedacht voor de natuurcompensatie die nodig is voor de ontwikkeling van De Suikerzijde.

In het oude voorstel was een aanpassing in weidevogelgebied Polder de Oude Held nodig. Hiervoor is gezamenlijk een alternatieve oplossing gevonden. In totaal is er 14 hectare natuurcompensatie nodig voor de water- en meervleermuis die nu in de oude vloeivelden foerageren. Als alles volgens plan verloopt, start de bouw eind 2024.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Stenen eruit, groen erin!

Maak jouw buurt groener en vervang samen met Stichting Straatboer je tuintegels voor een groenstrook van 4 m2. Meedoen is gratis voor huurders van Nijestee, maar we kunnen niet alle tuinen vergroenen. Geef je dus snel op!  
Lees meer

Nieuwe informatie over rechten en plichten van bewoners

Bewoners van Nijestee krijgen deze zomer van ons een e-mail of brief met nieuwe informatie over hun rechten en plichten bij woninghuur. Dit is ter informatie. Bewoners hoeven niets te doen. Hun huurcontracten en algemene huurvoorwaarden blijven hetzelfde.
Lees meer