22 miljoen subsidie voor groningse warmtetransitie

Geplaatst op

GRONINGSE AANPAK ERKEND ALS LANDELIJK VOORBEELD

WarmteStad, het publieke warmtebedrijf van Groningen, krijgt een subsidie van 22 miljoen euro vanuit het Nationaal Groeifonds. Bij de subsidieaanvraag zijn vier woningcorporaties waaronder Nijestee ook actief betrokken. Deze samenwerking was ook een van de voorwaarden voor de toekenning. Met deze subsidie dalen de kosten voor aansluiting op het warmtenet fors. Door heel goed met elkaar samen te werken hebben we dit kunnen bereiken. 

We bekijken in overleg met WarmteStad en andere partijen wat de fasering en volgorde wordt van aansluiten op het warmtenet: welke woningen en wanneer. We informeren onze bewoners hier vanzelfsprekend tijdig en goed over. Warmte uit het warmtenet is momenteel het meeste voordelige duurzame alternatief op aardgas. Dat bewoners op deze manier voordeel hebben van verduurzaming is altijd de nummer één prioriteit voor Nijestee.

Lees het persbericht van persbericht van WarmteStad

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Stenen eruit, groen erin!

Maak jouw buurt groener en vervang samen met Stichting Straatboer je tuintegels voor een groenstrook van 4 m2. Meedoen is gratis voor huurders van Nijestee, maar we kunnen niet alle tuinen vergroenen. Geef je dus snel op!  
Lees meer

Nieuwe informatie over rechten en plichten van bewoners

Bewoners van Nijestee krijgen deze zomer van ons een e-mail of brief met nieuwe informatie over hun rechten en plichten bij woninghuur. Dit is ter informatie. Bewoners hoeven niets te doen. Hun huurcontracten en algemene huurvoorwaarden blijven hetzelfde.
Lees meer