22 miljoen subsidie voor groningse warmtetransitie

Geplaatst op

GRONINGSE AANPAK ERKEND ALS LANDELIJK VOORBEELD

WarmteStad, het publieke warmtebedrijf van Groningen, krijgt een subsidie van 22 miljoen euro vanuit het Nationaal Groeifonds. Bij de subsidieaanvraag zijn vier woningcorporaties waaronder Nijestee ook actief betrokken. Deze samenwerking was ook een van de voorwaarden voor de toekenning. Met deze subsidie dalen de kosten voor aansluiting op het warmtenet fors. Door heel goed met elkaar samen te werken hebben we dit kunnen bereiken. 

We bekijken in overleg met WarmteStad en andere partijen wat de fasering en volgorde wordt van aansluiten op het warmtenet: welke woningen en wanneer. We informeren onze bewoners hier vanzelfsprekend tijdig en goed over. Warmte uit het warmtenet is momenteel het meeste voordelige duurzame alternatief op aardgas. Dat bewoners op deze manier voordeel hebben van verduurzaming is altijd de nummer één prioriteit voor Nijestee.

Lees het persbericht van persbericht van WarmteStad

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Binnenstebuitendag 2019: Met bewoners in gesprek over een groene woonomgeving

Hoe belangrijk is een groene woonomgeving voor bewoners en wat is daarbij de rol van een woningcorporatie? Tijdens de dertiende editie van onze BinnensteBuitendag spraken we in de Coendersborg met ongeveer 120 huurders over het belang van groen in de stad. Deze editie had een speciaal tintje door het 100-jarig bestaan van Nijestee dit jaar.
Lees meer

Nijestee brengt gevolgen oorlog Oekraïne in kaart

Woningcorporatie Nijestee wil dat iedereen kan kiezen waar hij of zij – betaalbaar – wil wonen. Daarom investeren we continu in het verduurzamen van onze woningen en het bijbouwen van nieuwe woningen. We streven ernaar om continuïteit daarin te waarborgen, ook als er hindernissen te overwinnen zijn door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne.
Lees meer