115 nieuwbouwappartementen Grunobuurt

Geplaatst op

Het nieuwe appartementencomplex Tender is klaar. Het is het 7e gebouw in de Grunobuurt en is ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond. Het gebouw heeft 115 huurappartementen en een gezamenlijke binnentuin met veel groen, plek om te spelen en elkaar te ontmoeten, en wadi's (plekken waar regenwater kan worden opgeslagen). In oktober verhuizen de nieuwe bewoners naar hun nieuwe woning.

Nieuwe mijlpaal in herontwikkeling Gruno

De bouw duurde iets meer dan anderhalf jaar. Esseliene Schieven, directeur/bestuurder van Nijestee, ontving de symbolische sleutel uit handen van Hein Trebbe jr., directeur, bij ontwikkelende bouwer Trebbe. Esseliene: “Wat een bijzondere mijlpaal! Dit nieuwe woongebouw met een heel eigen karakter is een belangrijke stap in de wijkvernieuwing in de Grunobuurt. En de bewoners gaan samen hun eigen buurtje in de stad vormen. Iedereen heeft eigen buitenruimte, maar bewoners delen ook samen een binnentuin.”

Fijn thuis voor alle bewoners

In oktober verhuizen de bewoners naar hun nieuwe woning: 82 appartementen met sociale huur en 33 in de middenhuur. Het gebouw is herkenbaar door de steenrode kleur en het speelse ontwerp, met variatie in het aantal woonlagen, de breedte, en accenten in het metselwerk. Ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol: de daken zijn voorzien van zonnepanelen en het gebouw is aangesloten op de collectieve verwarming en koeling van WarmteStad. Het binnenterrein is een gemeenschappelijke tuin met veel groen, plekken om te spelen en elkaar te ontmoeten, een pluktuin, nestelmogelijkheden voor zoogdieren en insecten en natuurlijke wateropslag.

Bijzondere samenwerking: samen anders

Ontwikkelende bouwer Trebbe en Nijestee zijn een bijzondere samenwerking gestart. Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe: “We zijn ervan overtuigd dat intensiever samenwerken loont. We laten daarin de traditionele rolverdeling van opdrachtgever en opdrachtnemer los en vormen samen één bouwteam. Dit zien we terug in slimmer samenwerken en betere oplossingen vinden in het traject van ontwikkeling tot uitvoering. Voor de woningen én de leefomgeving. Én we zien het in het werkplezier van de collega’s! We zitten nu samen volop in de voorbereiding voor de nieuwbouw voor Stad in Selwerd.” In Selwerd werken Trebbe en Nijestee samen aan de nieuwbouw van meer dan 400 woningen. Ook dit project is onderdeel van wijkvernieuwing.

Wijkvernieuwing Grunobuurt vanuit samenwerking

Eerder bouwden ontwikkelaar Trebbe en woningcorporatie Nijestee samen 3 andere gebouwen in de Grunobuurt: Regulateur,  Tractie en Lampisterie. Alle nieuwbouw in deze buurt maakt deel uit van een groot wijkvernieuwingtraject wat al in 2002 door Nijestee samen met gemeente Groningen is opgestart. Toen is besloten om alle 450 huurwoningen uit de jaren ’20 af te breken en in totaal ongeveer 650 nieuwe woningen te bouwen. Woningen met een brede mix aan woningtypes voor verschillende bewoners.

__Oplevering Grunobuurt Trebbe Nijestee -3Oplevering Grunobuurt-1Oplevering Grunobuurt-10Oplevering Grunobuurt-5Oplevering Grunobuurt-7

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Ondertekening gezamenlijke aanpak

Duurzame verwarming voor 2000 huurwoningen

Groningse woningcorporaties en WarmteStad willen voor eind 2026 ongeveer 2000 huurwoningen aansluiten op het Groningse warmtenet. Als jouw woning ook in aanmerking komt voor een aansluiting op het warmtenet, nemen we contact met je op. Met deze duurzame manier om je huis te verwarmen ben je niet meer afhankelijk van de marktprijzen van aardgas. Het warmtenet maakt slim gebruik van andere (hergebruikte) bronnen.
Lees meer

Nieuw parkeerhuis zorgt voor groener wonen in Grunobuurt

In de Grunobuurt is vandaag een bijzonder gebouw opgeleverd: een parkeerhuis voor de buurtbewoners. Dit gebouw met plek voor 160 auto’s is ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond. Het parkeerhuis bundelt parkeerplekken voor de woongebouwen in de buurt. Het stapelen van de auto’s op een centrale plek in de buurt geeft ruimte op de gemeenschappelijke binnenterreinen van de woongebouwen. Dit worden prachtige binnentuinen; meer groen en een fijne plek om elkaar te ontmoeten en buiten te spelen.
Lees meer