Meepraten is niet alleen leuk, ik voelde me ook gehoord

Geplaatst op

Marloes de Bie deed mee aan de BewonersAdviesGroep over ‘doorstroming’. Met doorstroming wordt bedoeld dat huurders gemakkelijk naar een andere woning kunnen verhuizen. "Bewoners van een gezinswoning blijven vaak in de woning, ook als de kinderen eenmaal het huis uit zijn. Begrijpelijk, wie wil er nu verhuizen naar een kleinere woning als de huur gelijk blijft? Toch levert dit een spanning op, als iedereen blijft zitten waar ie zit, valt er weinig te kiezen." Samen met acht andere huurders ging Marloes vier avonden brainstormen over dit onderwerp en gaf Nijestee advies over het bevorderen van de doorstroom.

"Zelf huur ik al 25 jaar een woning van Nijestee en daarnaast houd ik me bezig met armoedebeleid. Tijdens de BinnensteBuitendag in 2014 werd het mij duidelijk dat de nieuwe woningwet ingrijpende gevolgen zal hebben. Toen Nijestee mij vroeg om een keer mee te praten tijdens een BAG, ben ik daar direct op ingegaan. Meepraten is niet alleen leuk, ik voel me ook gehoord als huurder.

Je wordt vanuit huurdersperspectief meegenomen in de gedachtegang en dilemma's van Nijestee

Marloes de Bie - Deelnemer BewonersAdviesGroep (BAG)

"De dynamiek in de groep was goed en het was erg leuk om dit met elkaar te doen. Roelof Otten van Nijestee leidt de bijeenkomsten en dat doet hij op een leuke manier, erg betrokken. Het mooie aan zo'n BAG is dat iedere huurder zijn eigen verhaal en ervaring heeft, maar dat je met elkaar een gemeenschappelijk belang deelt. Zo kun je vanuit verschillende perspectieven tot een goed advies komen. Een mooie samenwerking!"

Deel dit verhaal

Andere bewonersverhalen

Zelf de regie voeren

Extra vierkante meters, om met de rolstoel goed te kunnen bewegen. Sietske Schilstra woont in een Schots & Scheef-woning in het Ebbingekwartier
Lees meer

Woningverbetering in Lewenborg

"Het moet altijd eerst lelijk worden voordat het mooi wordt, hè" De woning van mevrouw Foekens Drenth is verduurzaamd. Hoe heeft ze dit ervaren?
Lees meer