Op het terrein van de voormalige Suikerfabriek komt een nieuwe wijk: De Suikerzijde. Dit nieuwe stadsdeel ligt vlakbij het centrum van de stad. Het wordt ontworpen met veel aandacht voor de openbare ruimte en ontmoeting: er komt veel groen en de wijk wordt ruim en royaal opgezet.

SAMEN

Naar verwachting begint de bouw van de eerste 750 woningen in de eerste helft van 2025. Deze zijn waarschijnlijk eind 2026 klaar. Nijestee bouwt samen met Patrimonium ongeveer 300 sociale huurwoningen en middenhuur woningen in deze fase. Er worden ook ongeveer 450 koopwoningen gebouwd. Samen zorgen we zo voor een groot nieuw aanbod van verschillende type woningen in sociale huur, middenhuur en koop.

Nijestee en Patrimonium zijn met dit nieuwbouwproject van sociale- en middenhuur woningen een onderdeel van een groter geheel. In De Suikerzijde komen in totaal zo'n 5000 woningen, waarvan minimaal 15% sociale huurwoningen. De gemeente voert nu de voorbereidingen voor de bouw uit, zoals het aanleggen van de verkeersverbindingen en grondwerk. 

In De Suikerzijde komen ook veel andere gebouwen voor bijvoorbeeld kantoren, een basisschool en supermarkt. Ook komt er aan de westkant van De Suikerzijde een groot nieuw park.

MEER INFORMATIE

Meer informatie over dit grote project vind je op de website van De Suikerzijde.