Nieuwsuur over woningcorporaties

Geplaatst op

NOS en Nieuwsuur publiceren een onderzoek over het privé verhuren van woningen door bestuurders en commissarissen van woningcorporaties. Nijestee komt niet in de reportage voor.

ONDERZOEK

We vinden onze eigen integriteit als bestuurder en commissarissen van Nijestee, in combinatie met de maatschappelijke functie die wij als woningcorporatie vervullen, belangrijk. Daarom hebben we intern onderzoek gedaan. De bestuurder heeft naast haar eigen woning een appartement in Amsterdam en een vakantiewoning in Spanje. De voorzitter van de raad van commissarissen (RvC) heeft naast zijn eigen woning een appartement in Groningen, een appartement in Utrecht en een vakantiewoning in Frankrijk. De overige leden van de RvC hebben geen ander vastgoed dan de eigen woning. We grijpen de gelegenheid aan om hier verder met elkaar over in gesprek te gaan en te bepalen wat we passend vinden en wat niet.

NIJESTEE

Nijestee is al 100 jaar een maatschappelijk betrokken woningcorporatie. Wij zijn er om mensen met lagere inkomens goed te laten wonen. Ons doel is in Groningen te zorgen voor voldoende, goede en betaalbare woonruimte voor mensen met een laag inkomen. Dat doen we door woningen te bouwen en te verhuren. Onze uitgangspunten bij het beheer van ons vastgoedbezit:

  1. Betaalbaar wonen (op basis van het WoningWaarderingsStelsel)

  2. Kwalitatief goede en veilige woningen

  3. Transparante toewijzing

  4. Zo weinig mogelijk leegstand

Voor verdere informatie over dit onderzoek onder woningcorporaties verwijzen we naar Aedes.nl.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Opdrachtgeverschap begint met samenwerken

Nijestee is al meer dan 100 jaar een belangrijke partner in de ontwikkeling van onze mooie stad. Bijvoorbeeld als opdrachtgever voor nieuwbouw en onderhoud. Goed opdrachtgeverschap begint wat ons betreft bij de manier waarop we samenwerken met onze partners. Dit hebben we, samen met partners, verwoord in onze visie op opdrachtgeverschap.
Lees meer

Uitstel afbreken 154 woningen in Oosterparkwijk

Nijestee stelt het afbreken van 154 woningen aan de Vinkenstraat, Oliemuldersweg en Oosterhamrikkade uit. Nijestee gaat nu groot onderhoud plegen zodat de woningen nog (ongeveer) 15 jaar beschikbaar blijven voor huurders in de stad.
Lees meer