Groen gered door stuikrovers in selwerd

Geplaatst op

Alle mooie planten en struiken uit buurtmoestuin Gelderse Es zijn vorig weekend gered door bewoners en schoolkinderen uit Selwerd. De gemeenschappelijke tuin ligt tussen de flats aan de Esdoornlaan en de Gelderse Roosstraat. Op de plek van deze woongebouwen bouwt Nijestee nieuwe woningen de komende jaren.

Om het groen te behouden voor de buurt, werd Stichting Struikrovers ingeschakeld. Zij hebben samen met Inge (buurtbewoonster en voorzitter van de moestuinvereniging) alle struiken, bomen en planten uit de tuin gelabeld voor een nieuwe bestemming. Al het groen heeft een nieuw thuis gekregen bij omwonenden, basisschool De Swoaistee en Buurtcentrum Tuinpad. Bestaand groen recyclen zorgt voor een grotere biodiversiteit en draagt bij aan een beter klimaat. Dat past bij de duurzame ambities van Nijestee.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Opdrachtgeverschap begint met samenwerken

Nijestee is al meer dan 100 jaar een belangrijke partner in de ontwikkeling van onze mooie stad. Bijvoorbeeld als opdrachtgever voor nieuwbouw en onderhoud. Goed opdrachtgeverschap begint wat ons betreft bij de manier waarop we samenwerken met onze partners. Dit hebben we, samen met partners, verwoord in onze visie op opdrachtgeverschap.
Lees meer

Uitstel afbreken 154 woningen in Oosterparkwijk

Nijestee stelt het afbreken van 154 woningen aan de Vinkenstraat, Oliemuldersweg en Oosterhamrikkade uit. Nijestee gaat nu groot onderhoud plegen zodat de woningen nog (ongeveer) 15 jaar beschikbaar blijven voor huurders in de stad.
Lees meer