Graffiti kunstwerk gemaakt met bewoners Selwerd

Geplaatst op

Een enorme muurschildering siert sinds eind november de muur van de portiekflat aan het pleintje bij de Volkshortus aan de Hazelaarstraat. Graffiti-kunstenaar Quinten van Duuren maakte deze samen met buurtbewoners. Quinten vertelt: “De grootte van dit project en de hoogte maakte het een super leuk en uitdagende klus! Met de hoogwerker in de regen en de kou was soms wel een beetje afzien, maar er kwamen regelmatig mensen even buurten en een praatje maken en de vorderingen bekijken.”

Graffiti workshop

Het kunstwerk aan de Hazelaarstraat is samen met bewoners gemaakt. Tijdens een graffiti workshop op 15 november hebben een aantal jongeren uit de wijk geleerd om graffiti kunst te maken. De ideeën die hier uit kwamen heeft kunstenaar Quinten gebruikt voor de muurschildering.

Buurtbewoners denken mee

Ook tijdens het maken van de schildering hielpen bewoners in de wijk Quinten met ideeën voor de muur. Het graffiti kunstwerk laat hiermee zien wat typisch Selwerd is. Voorbeelden die je terug vindt op de muur zijn: een voetbal, de kas, het kenmerkende 050 fiets-stoplicht van de stad en kinderen van verschillende achtergronden en culturen.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Opdrachtgeverschap begint met samenwerken

Nijestee is al meer dan 100 jaar een belangrijke partner in de ontwikkeling van onze mooie stad. Bijvoorbeeld als opdrachtgever voor nieuwbouw en onderhoud. Goed opdrachtgeverschap begint wat ons betreft bij de manier waarop we samenwerken met onze partners. Dit hebben we, samen met partners, verwoord in onze visie op opdrachtgeverschap.
Lees meer

Uitstel afbreken 154 woningen in Oosterparkwijk

Nijestee stelt het afbreken van 154 woningen aan de Vinkenstraat, Oliemuldersweg en Oosterhamrikkade uit. Nijestee gaat nu groot onderhoud plegen zodat de woningen nog (ongeveer) 15 jaar beschikbaar blijven voor huurders in de stad.
Lees meer