22 miljoen subsidie voor groningse warmtetransitie

Geplaatst op

GRONINGSE AANPAK ERKEND ALS LANDELIJK VOORBEELD

WarmteStad, het publieke warmtebedrijf van Groningen, krijgt een subsidie van 22 miljoen euro vanuit het Nationaal Groeifonds. Bij de subsidieaanvraag zijn vier woningcorporaties waaronder Nijestee ook actief betrokken. Deze samenwerking was ook een van de voorwaarden voor de toekenning. Met deze subsidie dalen de kosten voor aansluiting op het warmtenet fors. Door heel goed met elkaar samen te werken hebben we dit kunnen bereiken. 

We bekijken in overleg met WarmteStad en andere partijen wat de fasering en volgorde wordt van aansluiten op het warmtenet: welke woningen en wanneer. We informeren onze bewoners hier vanzelfsprekend tijdig en goed over. Warmte uit het warmtenet is momenteel het meeste voordelige duurzame alternatief op aardgas. Dat bewoners op deze manier voordeel hebben van verduurzaming is altijd de nummer één prioriteit voor Nijestee.

Lees het persbericht van persbericht van WarmteStad

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Opdrachtgeverschap begint met samenwerken

Nijestee is al meer dan 100 jaar een belangrijke partner in de ontwikkeling van onze mooie stad. Bijvoorbeeld als opdrachtgever voor nieuwbouw en onderhoud. Goed opdrachtgeverschap begint wat ons betreft bij de manier waarop we samenwerken met onze partners. Dit hebben we, samen met partners, verwoord in onze visie op opdrachtgeverschap.
Lees meer

Uitstel afbreken 154 woningen in Oosterparkwijk

Nijestee stelt het afbreken van 154 woningen aan de Vinkenstraat, Oliemuldersweg en Oosterhamrikkade uit. Nijestee gaat nu groot onderhoud plegen zodat de woningen nog (ongeveer) 15 jaar beschikbaar blijven voor huurders in de stad.
Lees meer