Vacature: lid Huurdersraad Nijestee

Geplaatst op

Kom jij bij de Huurdersraad van Nijestee? Mijn naam is Ellie en ik woon al sinds mijn negentiende in de stad Groningen. Ik heb in verschillende wijken gewoond, nu in de Oosterparkwijk. Ik vind het erg belangrijk om in een veilige, schone en (kind)vriendelijke buurt te wonen, in een huis dat betaalbaar is en blijft. Sinds 2020 ben ik lid van de Huurdersraad. Ik wilde graag lid zijn omdat ik het erg belangrijk vind om de stem van de huurder te laten horen.

 

P.S. Leuke bijkomstigheid: Je inzet wordt beloond met een vergoeding!

 

 

Waarom hebben wij een vacature?

De Huurdersraad bestaat uit 11 leden en wil een afspiegeling zijn van de huurders van Nijestee; mensen met verschillende leeftijden, culturele achtergronden, interesses en uit verschillende Groninger woonwijken. Vanwege het vertrek van twee leden zoeken we nieuwe mensen die de belangen van huurders in het algemeen willen behartigen.

 

Wat zou dit jou kunnen opleveren?

Je komt terecht in een groep met actieve huurders die samenwerken om goede adviezen aan Nijestee te geven. Je bent daarin een serieuze gesprekspartner voor Nijestee en hebt invloed op het beleid. Je krijgt voldoening dat je je inzet voor het belang van de huurders. De functie is een goede toevoeging aan je cv. Verder ontvang je de maximale onbelaste vrijwilligersvergoeding van € 2.100 per jaar in ruil voor jouw tijd en inzet (max. 10 maanden per jaar).

 

Wat vragen we van jou?

Je bent:

·         Huurder of medehuurder van Nijestee

·         in de gelegenheid om maandelijks op woensdagavond de plenaire vergadering bij te wonen en bent af en toe ook overdag beschikbaar voor diverse activiteiten van de raad

Je hebt:

·         affiniteit met het wonen in je wijk

·         gevoel voor het werk dat een woningcorporatie doet

·         verantwoordelijkheidsgevoel, een onafhankelijk opstelling en je bent integer

·         voldoende tijd om de functie te kunnen uitvoeren;

·         geen andere functie(s) waarbij vermenging van belangen kan ontstaan

·         er geen bezwaar tegen dat je zichtbaar bent op onze media (foto, naam etc.)

 

Wat doet de Huurdersraad van Nijestee?

De Huurdersraad is de formele overlegpartner voor Nijestee volgens de Overlegwet.

·         Ons doel: belangen behartigen van huurders van Nijestee door invloed op beleidsniveau

·         We adviseren Nijestee op beleidsniveau; gevraagd en ongevraagd

·         We zijn onafhankelijk en hebben een kritische en frisse blik

·         We hebben een samenwerking met Nijestee (afspraken)

·         We vergaderen circa 12 keer per jaar op woensdagavond om te overleggen over het beleid en het bepalen van ons standpunt, een aantal keren per jaar is Nijestee daarbij aanwezig

·         We zoeken contact met huurders in de verschillende wijken om te horen wat er leeft

 

Interesse?

·         Wil je eerst meer te weten komen? Drink een kop koffie met Marijke Mosselaar, coördinator Huurdersraad Nijestee, en komt in contact via m.mosselaar@nijestee.nl

·         Wil je direct solliciteren? Stuur dan per mail je motivatie en cv aan de Huurdersraad, t.a.v. Marijke Mosselaar, coördinator Huurdersraad Nijestee. Mailadres: m.mosselaar@nijestee.nl

Als je solliciteert, nodigen we je uit voor een kennismaking met een aantal leden van de Huurdersraad en kijken we of het klikt.

 

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Opdrachtgeverschap begint met samenwerken

Nijestee is al meer dan 100 jaar een belangrijke partner in de ontwikkeling van onze mooie stad. Bijvoorbeeld als opdrachtgever voor nieuwbouw en onderhoud. Goed opdrachtgeverschap begint wat ons betreft bij de manier waarop we samenwerken met onze partners. Dit hebben we, samen met partners, verwoord in onze visie op opdrachtgeverschap.
Lees meer

Uitstel afbreken 154 woningen in Oosterparkwijk

Nijestee stelt het afbreken van 154 woningen aan de Vinkenstraat, Oliemuldersweg en Oosterhamrikkade uit. Nijestee gaat nu groot onderhoud plegen zodat de woningen nog (ongeveer) 15 jaar beschikbaar blijven voor huurders in de stad.
Lees meer