Groen gered door stuikrovers in selwerd

Geplaatst op

Alle mooie planten en struiken uit buurtmoestuin Gelderse Es zijn vorig weekend gered door bewoners en schoolkinderen uit Selwerd. De gemeenschappelijke tuin ligt tussen de flats aan de Esdoornlaan en de Gelderse Roosstraat. Op de plek van deze woongebouwen bouwt Nijestee nieuwe woningen de komende jaren.

Om het groen te behouden voor de buurt, werd Stichting Struikrovers ingeschakeld. Zij hebben samen met Inge (buurtbewoonster en voorzitter van de moestuinvereniging) alle struiken, bomen en planten uit de tuin gelabeld voor een nieuwe bestemming. Al het groen heeft een nieuw thuis gekregen bij omwonenden, basisschool De Swoaistee en Buurtcentrum Tuinpad. Bestaand groen recyclen zorgt voor een grotere biodiversiteit en draagt bij aan een beter klimaat. Dat past bij de duurzame ambities van Nijestee.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Binnenstebuitendag 2019: Met bewoners in gesprek over een groene woonomgeving

Hoe belangrijk is een groene woonomgeving voor bewoners en wat is daarbij de rol van een woningcorporatie? Tijdens de dertiende editie van onze BinnensteBuitendag spraken we in de Coendersborg met ongeveer 120 huurders over het belang van groen in de stad. Deze editie had een speciaal tintje door het 100-jarig bestaan van Nijestee dit jaar.
Lees meer

Nijestee brengt gevolgen oorlog Oekraïne in kaart

Woningcorporatie Nijestee wil dat iedereen kan kiezen waar hij of zij – betaalbaar – wil wonen. Daarom investeren we continu in het verduurzamen van onze woningen en het bijbouwen van nieuwe woningen. We streven ernaar om continuïteit daarin te waarborgen, ook als er hindernissen te overwinnen zijn door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne.
Lees meer