Groen gered door struikrovers in Selwerd

Geplaatst op

Alle mooie planten en struiken uit buurtmoestuin Gelderse Es zijn vorig weekend gered door bewoners en schoolkinderen uit Selwerd. De gemeenschappelijke tuin ligt tussen de flats aan de Esdoornlaan en de Gelderse Roosstraat. Op de plek van deze woongebouwen bouwt Nijestee nieuwe woningen de komende jaren.

Om het groen te behouden voor de buurt, werd Stichting Struikrovers ingeschakeld. Zij hebben samen met Inge (buurtbewoonster en voorzitter van de moestuinvereniging) alle struiken, bomen en planten uit de tuin gelabeld voor een nieuwe bestemming. Al het groen heeft een nieuw thuis gekregen bij omwonenden, basisschool De Swoaistee en Buurtcentrum Tuinpad. Bestaand groen recyclen zorgt voor een grotere biodiversiteit en draagt bij aan een beter klimaat. Dat past bij de duurzame ambities van Nijestee.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Stenen eruit, groen erin!

Maak jouw buurt groener en vervang samen met Stichting Straatboer je tuintegels voor een groenstrook van 4 m2. Meedoen is gratis voor huurders van Nijestee, maar we kunnen niet alle tuinen vergroenen. Geef je dus snel op!  
Lees meer

Nieuwe informatie over rechten en plichten van bewoners

Bewoners van Nijestee krijgen deze zomer van ons een e-mail of brief met nieuwe informatie over hun rechten en plichten bij woninghuur. Dit is ter informatie. Bewoners hoeven niets te doen. Hun huurcontracten en algemene huurvoorwaarden blijven hetzelfde.
Lees meer